Leiderschap Ontwikkeling

Mensgericht leiderschap om de performance van een organisatie te ontsluiten

Hoe ziet exceptioneel leiderschap eruit in de 21ste eeuw?

De leiderschapsprogramma’s van Potential Project beginnen met de mind. We ondersteunen leiders om authentiek menselijk leiderschap te tonen en mensgerichte organisaties te creëren om uiteindeliijk buitengewone bedrijfsresultaten te behalen.
Onze mind bepaalt ons gedrag. Ons gedrag vormt de mensen aan wie we leidinggeven. En de mensen aan wie wij leidinggeven ontwikkelen de cultuur binnen onze organisatie en die cultuur bepaalt uiteindelijk hoe de organisatie presteert.
naar The Mind of the Leader, Harvard Business Press 2018 pag 195
We helpen onze klanten bij het ontwikkelen van organisaties waar hun werknemers zowel zingeving als doelstellingen vinden, die voor oprechte betrokkenheid en motivatie zorgen. Samen, pakken we de wereldwijde leiderschapscrisis aan, waarin:

77% van de leiders denken dat ze goed zijn in het betrekken van hun team (terwijl 88% van de medewerkers het hier niet mee eens is)

65% van de medewerkers af wil zien van een salarisverhoging als dit zou betekenen dat hun managers ontslagen zouden worden ontslagen

24% van de wereldwijde beroepsbevolking voelt zich niet betrokken bij werk (en slechts 13% voelt zich wél actief betrokken)

Dit is een enorme verspilling van menselijk talent – en dat ondanks het feit dat er jaarlijks meer dan €39 miljard wordt geïnvesteerd in leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling om
de performance van een organisatie te ontsluiten

Potential Projects Leadership Solutions zijn gebaseerd op meer dan een decennium aan leiderschapsontwikkeling en ervaring met mindtraining, en zijn verder/ mede gestoeld op ons uitgebreide onderzoek onder meer dan 35.000 leiders wereldwijd. Met onze manier van werken, ondersteunen we vooruitstrevende organisaties zoals Deloitte, LEGO, Accenture, IKEA and Marriott bij het creëren van, en vormgeven aan, mensgerichte organisatieculturen.
Onze programma’s verdiepen het vermogen van mensen om te leiden door ze handvatten en technieken aan te bieden die nodig zijn om een nieuwe set van duurzame leiderschapsgedrag. We ontwikkelen leiderschapsvaardigheden en kwaliteiten die veel verder gaan dan wat de meeste MBA’s je leren.

De menselijke kwaliteiten achter
exceptioneel leiderschap

Onze programma’s ondersteunen leiders om te kunnen leiden met drie kernkwaliteiten:

Mindfulness, Selflessness en Compassie vormen de basis van het “MSC Leiderschap” framework, dit is het eindresultaat van 3 jaar baanbrekend onderzoek in samenwerking met Harvard Business Review. Hierin benoemen we de mentale kwaliteiten en het gedrag dat mensen werkelijk drijft, en hoe het hun menselijk potentieel en performance ontsluit.

De principes van mindfulness, selflessness en compassie druisen in tegen de manier waarop de meeste bedrijven momenteel gerund worden. Ze inspireren mij en bieden inzichten om onze bedrijfscultuur verder te ontwikkelen en zo onze mensen op de eerste plaats te zetten.
2019 CEO van het Jaar, Arne Sorenson, CEO en President van Marriott International

Leiderschap begint in the mind

Alleen als we in staat zijn onszelf te begrijpen en te leiden, pas dan kunnen we onze mensen echt begrijpen en leiden.

En alleen als we onze mensen begrijpen en kunnen leiden, zijn we in staat om onze organisatie te leiden.

Een goede leider moet begrijpen wat een goed leven leven inhoudt en hoe hij/zij medewerkers kan helpen om dat voor zichzelf te vinden. Het is niet de taak van een leider om te zorgen voor salaris en goede arbeidsvoorwaarden, maar om mensen te helpen hoe ze echt gelukkig kunnen worden en betekenis kunnen vinden in hun werk en hun privéleven. Als een leider hierin slaagt, zullen er betere prestaties worden geleverd.

Michael Rennie, Global Leader of Organization Practice, McKinsey & Company

Op maat gemaakte leiderschapsoplossingen

Onze Leadership Solutions bieden we aan als keynotes, workshops en uitgebreide trainingprogramma’s. Ze kunnen standalone gegeven worden of geïntegreerd worden in bestaande leiderschapsinitiatieven.

Als bewezen resultaten door onze traininginterventies kunnen onder andere worden genoemd: de betrokkenheid bij het werk van de medewerkers is verhoogd, meer innovatie, verbeterde psychologische veiligheid en tot slot dat de algehele productiviteit van het team is verhoogd.

Al onze trainingen worden nauw samen met de cliënt ontworpen, zodat ze tailormade zijn, wetenschappelijk gevalideerd en voor leiders praktische relevantie hebben. Ze kunnen kunnen worden uitgebreid met diagnostische assessments, workshops, executive coaching, digitaal leren en/of pre/post-programma metingen en evaluaties.

Neem contact met ons op over Leadership Solutions

Scroll to Top